0723.602.611
MAGAZIN VINURI ONLINE

Vinuri » VINURI ROMANESTI

7 ARTSPreturi Vinuri: 7 ARTS
1000 de chipuriPreturi Vinuri: 1000 de chipuri
AliraPreturi Vinuri: Alira
AvincisPreturi Vinuri: Avincis
Balla Geza Wine PrincessPreturi Vinuri: Balla Geza Wine Princess
BrancoveanuPreturi Vinuri: Brancoveanu
BudureascaPreturi Vinuri: Budureasca
Casa IsarescuPreturi Vinuri: Casa Isarescu
Casa de Vinuri CotnariPreturi Vinuri: Casa de Vinuri Cotnari
Casa de vinuri StefanestiPreturi Vinuri: Casa de vinuri Stefanesti
Casa PanciuPreturi Vinuri: Casa Panciu
Crama Amfiteatru VitisPreturi Vinuri: Crama Amfiteatru Vitis
CatleyaPreturi Vinuri: Catleya
Clos de ColombesPreturi Vinuri: Clos de Colombes
CorcovaPreturi Vinuri: Corcova
CRAMA SARICA NICULITELPreturi Vinuri: CRAMA SARICA NICULITEL
Crama AramicPreturi Vinuri: Crama Aramic
Crama AverestiPreturi Vinuri: Crama Averesti
Crama BasilescuPreturi Vinuri: Crama Basilescu
CRAMA BAUERPreturi Vinuri: CRAMA BAUER
Crama CarastelecPreturi Vinuri: Crama Carastelec
Crama DariePreturi Vinuri: Crama Darie
Crama FERDIPreturi Vinuri: Crama FERDI
Crama GarboiuPreturi Vinuri: Crama Garboiu
Crama HistriaPreturi Vinuri: Crama Histria
Crama JelnaPreturi Vinuri: Crama Jelna
Crama La SalinaPreturi Vinuri: Crama La Salina
Crama La Sapata Delta DunariiPreturi Vinuri: Crama La Sapata Delta Dunarii
Crama LechburgPreturi Vinuri: Crama Lechburg
Crama OprisorPreturi Vinuri: Crama Oprisor
PRINCE STIRBEY

Podgoria Dragasani se afla in zona Olteniei si este una dintre cele mai traditionale si importante centre viti-vinicole ale tarii. Dealurile podgoriei Dragasani, asemanatoare regiunii Toscana, cu expozitia pantelor in toate directiile, sunt compuse din soluri argilo lutuoase si brun roscat de padure (soluri reci) pe straturi de nisip, care apar uneori si la suprafata. Asadar regiunea Dragasani se preteaza fie pentru soiuri albe, preferabil pe pante cu expozitia nordica sau estica – fie pentru soiuri rosii precum si albe aromatizate, de preferat pe expozitii sudici si vestici.

Domeniile Stirbey din Dragasani s-au renascut in dimensiunile sale istorice:

- 30 ha teren, din care 20 ha vii, amplasate pe Dealul Oltului, la o inaltime de 260 – 340 m , cu expozitia sudica, vestica si nord-estica, pe soluri argiloase si nisipoase.
Crama din anii 1920, renovata in 2003, dimensionata si conform criteriilor moderne pentru prelucrarea productiei din 20 ha de vie. Casa de locuit si birouri.

Dupa anul 2001 au fost replantate 8 ha de vie, din care 4 ha cu Cabernet Sauvignon, Novac si Negru de Dragasani, 2 ha cu Merlot si 2 ha cu Sauvignon Blanc. Restul suprafetelor este plantat cu soiurile autohtone Cramposie Selectionata,  Tamaioasa Romaneasca si Feteasca Regala.

Ponderea principala o au soiurile autohtone :


- Cramposie Selectionata - soi care se cultiva de multe veacuri in podgoria Dragasani, care – fermentat la temperatura controlata – dezvolta arome proaspete de fructe ca mere si pere. Impreuna cu aciditatea placuta, rezulta un vin potrivit in orice ocazie.
- Feteasca Regala - soi tipic din Romania, caracterizat prin gustul specific floral si de fructe exotice, un insotitor recomandat pentru peste si carne de pasare.
- Tamaioasa Romaneascacu radacinile istorice in podgoria Dragasani, dezvaluie un buchet aromatic surprinzator de scortisoara, muscat si trandafiri, intarit de un rest de zahar bine echilibrat de o aciditate care ii confera prospetime.

Ca soiuri internationale se cultiva soiuri raspandite de peste 100 de ani in podgorie, anume
- Sauvignon Blanc- soi din Franta, care a gasit la Dragasani o a “doua patrie”, evidentiandu-se aici clar de un Sauvignon international si la moda, prin aroma de fan, flori de camp, si coaja de arbore, reflectand parfumurile tipice ale podgoriei.
- Cabernet Sauvignon cunoscut ca 'Bordeaux de Dragasani' deja din secolul XIX, preia corpul, volumul si taninul din solul adanc si bogat de argila, rotunjit de arome de coacaze negre si mure.

 Principiile esentiale ale Domeniilor Stirbey au fost si vor ramane:

- Producerea vinurilor de calitate inalta pentru piata interna si export
- Promovarea soiurilor autohtone din podgoria Dragasani
- Pastrarea caracteristicilor tipice ale soiurilor prin tratamente naturale in vie si prelucrarea prudenta a strugurilor in crama.Preturi Vinuri: PRINCE STIRBEY
CRAMA RASOVAPreturi Vinuri: CRAMA RASOVA
Crama RatestiPreturi Vinuri: Crama Ratesti
Crama RotenbergPreturi Vinuri: Crama Rotenberg
Crama TrantuPreturi Vinuri: Crama Trantu
Crama ViisoaraPreturi Vinuri: Crama Viisoara
Cramele HalewoodPreturi Vinuri: Cramele Halewood
Cramele RecasPreturi Vinuri: Cramele Recas
Dagon ClanPreturi Vinuri: Dagon Clan
DAVINOPreturi Vinuri: DAVINO
Domeniile Franco-RomanePreturi Vinuri: Domeniile Franco-Romane
Domeniile SahateniPreturi Vinuri: Domeniile Sahateni
Domeniile SamburestiPreturi Vinuri: Domeniile Samburesti
Domeniile TohaniPreturi Vinuri: Domeniile Tohani
Domeniul BogdanPreturi Vinuri: Domeniul Bogdan
Domeniul Coroanei SegarceaPreturi Vinuri: Domeniul Coroanei Segarcea
Domeniul DragasiPreturi Vinuri: Domeniul Dragasi
Domeniul VladoiPreturi Vinuri: Domeniul Vladoi
GrammaPreturi Vinuri: Gramma
JidveiPreturi Vinuri: Jidvei
Lacerta

Vinurile Cramei Lacerta sunt obtinute de-a lungul paralelei 45, paralela pe care se pozitioneaza si podgoria Dealu Mare alaturi de zone precum Bordeaux, Saint-Emilion si Toscana, sunt recunoscute pentru gustul bogat, complex si catifelat.Aceste vinuri sunt pastrate in conditii strict controlate, in crama recent inaugurata. Cand este cazul sunt maturate exclusiv in butoaie barrique din esente de stejar de cea mai buna calitate provenind din Franta, SUA, Rusia, Ungaria sau Romania.

Normarea succesiva a productiei pe parcursul anului pana la obtinerea a maxim 1 kg de struguri pentru fiecare butuc de vita si selectia stricta a strugurilor care intra in procesul de vinificatie asigura vinului  un nivel calitativ ridicat.

 Folosirea gravitatiei in cursul procesului de vinificare poate aduce un plus de calitate vinului ce se obtine. Gravitatia trebuie sa asigure parcurgerea de catre boaba de strugure a circuitului tehnologic de vinificatie, astfel incat sa se evite folosirea oricaror sisteme de pompare. Procesul de scurgere a partii lichide se desfasoara natural si fara agresari mecanice, rezultand un must echilibrat si, in final, dupa fermentare, un vin rotund, catifelat, cu naturalete si fructuozitate placute. Principiul gravitational este important mai ales in fazele de inceput ale vinificatiei, pentru ca in aceasta perioada mustul din boaba de strugure este mai sensibil si mai expus la oxidari si agresari mecanice.

 

 Preturi Vinuri: Lacerta
Licorna WinehousePreturi Vinuri: Licorna Winehouse
LiliacPreturi Vinuri: Liliac
M1.Crama AtelierPreturi Vinuri: M1.Crama Atelier
Nachbil

 

 Viticultura din zona Beltiugului (zona aflata intre Satu Mare si Zalau )se bucură de un trecut multisecular, aşa cum o atestă izvoarele scrise, există însă perioade nedocumentate, istoria începând conform unei legende pierdute în negura timpului în anul 1085. Pornind pe firul celor povestite de cei din vechime, în timpul unei bătălii crâncene a regelui Ladislau I al Ungariei cu pecenegii, acesta şi-a tras sufletul la marginea aşezării de acum, unde soldaţii i-au adus dovleac umplut cu vin regelui ostenit, care i-a întrebat în glumă ce fel de dovleac e, şi de aici îşi are originea numele Beltiug (în limba maghiară Béltek - „bél" = interior, conţinut, „tek" - variantă a lui „tök" = dovleac). În 1723 contele Károlyi Sándor cumpără întregul domeniu de la familia Prépostváry. În aceasta perioadă judeţul Satu Mare este amintit ca reşedinţă a lui Bacchus, într-atât de mult înflorise viticultura şi enologia. În 1730, la sfatul contelui, şvabii din Ardud sunt strămutaţi la Beltiug, unde li se dau terenuri viticole pentru care nu au trebuit să plătească dijmă timp de 2 ani.

 

Compoziţia soiurilor s-a schimbat şi ea mult de-a lungul secolelor, ceea ce ştim sigur însă este că au plantat : Furmint, Bacator, Riesling şi Chasselas.

Compoziţia actuală a soiurilor este foarte diversificată, întrucât aici întâlnim soiurile Riesling, Traminer, Chardonnay, Sauvignon, Pinot gris, Cabernet Sauvignon, Merlot, Blaufränkisch,  Pinot noir şi Syrah.

 

Enologii pivniţei sunt Johann şi Edgar Brutler, tatăl şi fiul, ce produc vinuri de calitate utilizând o tehnologie simplă. Un rol important în crezul lor îl are naturalitatea, păstrarea originalităţii fructului. Cei ce degustă aceste vinuri sunt atinşi de pasiunea enologilor, de dragostea lor faţă de această meserie.

Ideea cultivării strugurilor şi a casei de vinuri le-a venit proprietarilor în urma unei călătorii, aceştia întemeind firma în anul 1999. Firma s-a dezvoltat în mod constant şi a  cumpărat tot mai mult teren, ajungând la 15,5 hectare la cele 2,5 iniţiale; însă munca de dezvoltare nu s-a încheiat aici, întrucât terenurile populate în trecut şi părăsite în prezent aşteaptă încă să fie exploatate. Din păcate 25% din viţa plantată în 2006 a fost afectată de îngheţurile din luna mai, astfel că a fost nevoie de o replantare.

Soiurile variate ale regiunii viticole este alcătuită din sortimente de struguri negri  Pinot noir, Merlot, Cabernet sauvignon, Sangiovese,  Blaufränkisch şi Syrah, precum şi din sortimentele de struguri albi Chardonnay, Pinot gris, Sauvignon blanc,  Riesling de Rin, Traminer şi Feteasca regală.

Casa de vinuri respectă şi cultivă moştenirea celor înaintaşilor, şi din acest motiv a fost importantă achiziţionarea în anul 2002 a pivniţei Karolyi, splendidă în trecut, dar aflată atunci în stadiu de ruină, ce şi-a redobândit astfel imaginea demult apusă.Preturi Vinuri: Nachbil
NegriniPreturi Vinuri: Negrini
Petro VaseloPreturi Vinuri: Petro Vaselo
S.E.R.V.EPreturi Vinuri: S.E.R.V.E
Senator WinePreturi Vinuri: Senator Wine
THESAURUS WINES

Crama Thesaurus a fost construita pe Dealul Silagiului, chiar langa plantatiile de vita de vie. Crama foloseste tehnologii moderne care se imbina cu procedeele traditionale, asigurand astfel pastrarea calitatii strugurilor si a vinului pe tot parcursul procesului tehnologic. Umiditatea este mentinuta intre 60% si 70%, iar temeratura variaza intre 13 grade iarna si 17 grade vara, intr-un mod natural, astfel incat atmosfera sa nu fie ionizata.Preturi Vinuri: THESAURUS WINES
ValahorumPreturi Vinuri: Valahorum
Via SanduPreturi Vinuri: Via Sandu
Villa VineaPreturi Vinuri: Villa Vinea
Viile MetamorfosisPreturi Vinuri: Viile Metamorfosis
VinartePreturi Vinuri: Vinarte
Vinuri de MacinPreturi Vinuri: Vinuri de Macin
Vinurile Familiei BoeruPreturi Vinuri: Vinurile Familiei Boeru
Home | Despre noi | Galerie foto | Stiri LoveWine.ro | Oferta lunii | Comanda | Livrare | Termeni si conditii | Contact | ANPC
© 2011 LoveWine.ro - magazin online vinuri