CLOS DE COLOMBES TERRA ROSSA
Cod produs: 120002
Pret: 68 Lei / buc
Soiuri : Cabernet sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra
Varsta viei : 15 si 30 ani
Alcool : 13º
Cantitate : 5 000 sticle
Metoda de vinificare :
Cautam sa culegem strugurii cu un grad de maturitate potrivita, dar mai ales cu un bun echilibru : fructe, aciditate si materie sau substanta. Strugurii sunt bineinletes culesi cu mana si daca este nevoie sortate o prima data la vie si inca o data la crama.
Apoi struguri sunt desciorchinati –separarea boabelor de ciorcini- cu ajutorul unei mese din lemn cu gratar–o reproductie dupa un model folosit acum aproximativ 150 de ani la Bordeaux- Avantajul acestei metode este un tratament bland al strugurilor, care nu se sparg.
Apoi, boabele sunt stoarse incet in zdrobitor manual si puse sa fermenteze in budane mari de stejar unde in functie de temperatura exterioara fermentatia incepe rapid fara ajutorul drojdiei uscate.
Macerarea-fermentarea mustului, bostinei se face aproximativ 15 pana 20 zile cu remontarea si scunfundare « caciulii » se face zilnic cu blandete.
Apoi se face tragerea vinului in barique (butoaie) de stejar frantuzesc pentru 2 sau 3 vinurii, bostina este presata de presa noastra hidraulica imediat incepand fermantatia malolactica si dupa o sulfitare lejera. In timpul maturarii vinului, de aproape 3 ani, numeroase pritociri permit obtinerea unui vin limpede si curat. Inainte de imbuteliere, o cleire lejera si o filtrarea usoara.
In final Terra Rossa se va prezenta in tinuta noua : sticla si eticheta elegante pentru o imbracaminte perfecta.
Degustare :
Culoare rosu-purpuriu stralucitor, ce da dovada ca vinul are o maturitate deplina dupa 3 ani in barrique.
Adauga un review acestui produs:
Reviewuri clienti:
Nu este nici un review pentru acest produs.